Ihre Ernährungsrichtlinien

Kezdőlap > Ihr persönliches Konzept > Ihre Ernährungsrichtlinien

TÁPLÁKOZÁSI IRÁNYELVEK

A személyre szabott táplálkozási stratégia három fontos építőkockán alapul:

ernaehrungsstrategie

  1. Eliminációs fázis
    Az eliminációs fázisban 4-napos rotációs ciklusban fogyaszthat minden olyan élelmiszert, ami nem mutatott IgG-antitestszint emelkedést. Ez segít megelőzni új késői típusú ételintoleranciák kialakulását és az alultápláltságot. Ebben a fázisban szigorúan kerülni kell minden olyan élelmiszert, ami az ImuPro tesztben emelkedett IgG-antitest szintet mutatott. Ezek elhagyásával a gyulladási folyamat csökkenthető vagy meg is állítható.
  2. Provokációs fázis
    Az eliminációs fázis végeztével kezdődik a provokációs étrend, amibe egyenként visszavesszük a korábban kihagyott élelmiszereket. Egyszerre csak egy ilyen élelmiszert szabad az étrendbe felvenni ahhoz, hogy megtudjuk, felelős-e a tünetekért vagy sem.
  3. Stabilizációs fázis
    A stabilizációs fázis során az előző provokációs fázisban azonosított trigger (tüneteket kiváltó) élelmiszereket legalább egy évig kerüljük. Ez idő alatt az IgG-antitestek lebomlanak, és szervezetünk regenerálódhat. Az egy év elteltével újabb provokációs fázist indítunk. Ebből kiderül, hogy melyik az az egy-két élelmiszer, amiről tartósan le kell mondania.