IGG ételintolerancia

Kezdőlap > IGG ételintolerancia

Élesen el kell különíteni egymástól: I-es és III-as típusú allergiák

Mi a különbség a késői típusú IgG-ételallergia és a (klasszikus) azonnali IgE-allergia között?

Gyakran felvetik az IgG-tesztekkel szemben, hogy élelmiszerek elleni IgG-antitestek minden emberben képződnek, és az allergiák amúgy is ritkák.

Ilyenkor azonban rendszerint a klasszikus, I-es típusú (IgE-közvetítette) allergiáról beszélnek, annak ismert tüneteivel, például a bőrkiütéssel.

igg-food-allergy-type1

Az ImuPro teszt azonban IgG-antitesteket vizsgál, amelyek a késői megjelenésű, III-as típusú allergiák okozói lehetnek. Nem vizsgálja az IgE-által közvetített I-es típusú azonnali allergiát, a különálló IgG4-titert és az étel-túlérzékenységet sem.

Az ImuPro teszt az IgG1-, IgG2- und IgG3-antitesteket méri. Ezek az ellenanyagok nem okoznak hisztamin felszabadulást, ellenben precipitáló, komplement-rendszert aktiváló tulajdonságuk van, és így krónikus-gyulladásos tünetegyütteseket képesek kiváltani.

igg-food-allergy-type3

Összehasonlítás: IgG-ételintolerancia és IgE-azonnali allergia

I-es típusú allergiaÉtelintolerancia (III-as típusú allergia)
akutkrónikus
IgE-antitestek képzéseIgG-antitestek képzése
hisztamin kiválasztásgyulladási szindróma